引用本文: 朱志荣. 泥鳅、黃鳝、青鳉的繁殖、发育及其与环境关系的初步研究[J]. 水生生物学报, 1962, (1): 1-13.
Citation: Chu Chi-yung. PRELIMINARY STUDIES ON THE DEVELOPMENT OF MISGURNUS, MONOPTERUS AND APLOCHEILUS IN RELATION WITH THEIR ENVIRONMENTAL FACTORS[J]. ACTA HYDROBIOLOGICA SINICA, 1962, (1): 1-13.

泥鳅、黃鳝、青鳉的繁殖、发育及其与环境关系的初步研究

• 摘要: 泥鳅(Misgurnus fossilis anguillicaudatus)、黄鳝(Monopterus albus)、青鳉(Aplocheilus latipes)、都是适应能力极強的鱼类。

Abstract: Under the influence of the living circumstances not only in the adult forms of Misgurnus, Monopterus, Aplocheilus form special characters, but also developed adaptive features in their breeding habits and pre-and post-embryonic life.