引用本文: 唐宇平, 樊恩源. 鳜鱼消化器官的发育和食性的研究[J]. 水生生物学报, 1993, 17(4): 329-336.
Citation: Tang Yuping, Fan Enyuan. A STUDY ON THE DEVELOPMENT OF DIGESTIVE ORGANS AND FEEDING HABIT OF SINIPERCA CHUATSI (BASILEWSKY)[J]. ACTA HYDROBIOLOGICA SINICA, 1993, 17(4): 329-336.

鳜鱼消化器官的发育和食性的研究

• 摘要: 本文对鳜鱼从仔鱼到成鱼期的消化器官发育作了一系列观察研究,主要观察了鳜鱼的口腔齿、鳃耙、消化道及消化腺的发育状况,并探讨了消化器官发育与其食性及摄食行为的关系。

Abstract: This paper describes the development of the digestive organ from fry to adult in Siniperca chuatsi. Observations were made on the morphological characteristics of the teeth, gill rakes and the digestive tube and glands. The relationship between digestive organ development and the feeding habit was analyzed.