引用本文: 黎尚豪, 叶清泉, 刘富瑞, 王立美, 曾继绵, 石玉洁, 崔希羣, 俞家祿, 李万洲. 固氮蓝藻作为水稻氮肥源的研究[J]. 水生生物学报, 1962, (1): 55-62.
Citation: Ley Shang-hao, Yeh Tsing-chyan, Liu Fu-jui, Wang Lih-mei, Tseng Chi-mien, Shih Yu-cheh, Tsui Shi-kiung, Yu Chia-luh, Li Wan-chou. FURTHER STUDIES ON THE EFFECT OF NITROGEN-FIXING BLUE-GREEN ALGAE ON THE YIELD OF RICE CROP[J]. ACTA HYDROBIOLOGICA SINICA, 1962, (1): 55-62.

固氮蓝藻作为水稻氮肥源的研究

• 摘要: 固氮蓝藻能固定大气中的游离氮素是早已肯定的事实1,有一些试验证明它可以作为水稻田的生物氮肥源,提高水稻产量2

Abstract: In the previous paper, we have shown that the nitrogen-fixing blue-green algae Anabaena azotica Ley (HB 686) and A. azotica f. a (HB 678) may be a biological nitrogen source for the rice crop both in pot culture and paddy field tests in 1958.